"elevél"

Címkék

Hozzászólások

  • lackó: @zoli: most csak annyit reagálnék, hogy köszönöm, tegnap Attilával kolbászt töltöttünk, úgyhogy tö... (2011.02.13. 13:31) Kékfrankosok, szépen, sorban
  • sirdavegd: Ó az a 2007-es Olaszrizling... És már elfogyott az utolsó is :( .... :D A lovas bort furcsállom,... (2010.11.21. 21:28) Hárman a Hegyről
  • AG 2.0: nocsak. hol? mikortól? miért? (2010.08.23. 14:54) Félig-meddig pá
  • lackó: @Muslica: köszönöm az észrevételeket, valóban elsiettem a fordítást, a helyes megfogalmazás az, ho... (2010.08.14. 21:12) Északi kitekintés
  • lackó: @zoli: igen, az infó helyes, már az egyik fiú is beszállt a borászatba (Béla bácsi sokáig keserget... (2010.08.11. 09:09) A címke halála

Rehab-bor 2.

2010.01.30. 10:14 lackó

Thummerer Tekenőháti Merlot 2003 (töppedt szőlőből)

 
Ismét a rehab. Szinte egy-az egyben átemelhetném korábbi bejegyzésem bevezetőjét ide, a különbség ”csupán” a társaságban és a tárcsás bélszín hiányában volt, ugye az ember fia-lány nem feltétlen vágyódik arra, hogy -20-ban bélszínt sütögessen a parton...de a bevezető lényege, amire talán még most sem találtam megoldást, hogy mi a tarkótáji tartás a Thummerer-boroktól? A bizonytalanság? Az esetlegesség? Nem tudom...igaz, most már kezdek megbékülni, az utóbbi időben több alkalommal is futottam bele szép tételekbe az első „Év bortermelőjétől”. Mint pl. nemrég ebbe az igazi csodába.
 
Presztizs-kategóriás borról van szó, pannon csúcsbor is lett a maga idejében, ezúton is köszönet és hála a lehetőségért, mert nagyon is kijár érte. No de! Az anyag: egészen fekete szín. Átláthatatlanul sűrű, nehéz, hömpölygő feketeség, mély rubin széllel...gyönyörű ez a két szín együtt...aztán az illat: elképesztően mély lekvárosság, szilva, aszalt gyümölcsök áradata. Rumos-puncsos mazsolás, aztán egy leheletnyi marcipán, méz és szilva, a végén kis avarral és földdel. Mindez jön az ízben is: a maradék cukor gyönyörűen épült be a borba, savak is maradtak a kései szüret ellenére, a magas alkohol- cukor- és extraktédesség miatt mégsem geil a bor. Íze elképesztően lekváros és kerek, bársonyos, sehol egy luk, sehol semmiféle hiányérzet, fantasztikus struktúrája van. Ez a bor úgy tökéletes, ahogy van. Minden a helyén, hiba nélküli és az összetettsége ellenére mégis érthető. (10.000 Ft...háááát...ez ennyi...) *****

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedikadarka.blog.hu/api/trackback/id/tr141714187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.