"elevél"

Címkék

Hozzászólások

  • lackó: @zoli: most csak annyit reagálnék, hogy köszönöm, tegnap Attilával kolbászt töltöttünk, úgyhogy tö... (2011.02.13. 13:31) Kékfrankosok, szépen, sorban
  • sirdavegd: Ó az a 2007-es Olaszrizling... És már elfogyott az utolsó is :( .... :D A lovas bort furcsállom,... (2010.11.21. 21:28) Hárman a Hegyről
  • AG 2.0: nocsak. hol? mikortól? miért? (2010.08.23. 14:54) Félig-meddig pá
  • lackó: @Muslica: köszönöm az észrevételeket, valóban elsiettem a fordítást, a helyes megfogalmazás az, ho... (2010.08.14. 21:12) Északi kitekintés
  • lackó: @zoli: igen, az infó helyes, már az egyik fiú is beszállt a borászatba (Béla bácsi sokáig keserget... (2010.08.11. 09:09) A címke halála

Átlagon felül

2010.05.04. 08:50 lackó

Bodor László Csongrádi Zweigelt 2008

A csongrádi borokkal úgy vagyunk, ahogy. Hiába szorgalmaztam korábbi posztomban az összefogást, hiába kerestem meg néhány csongrádi borászt az összefogást remélve, nem érkezett válasz. Valahogy túlságosan is magyarnak tűnik ez a vidék, nem szeretünk mi itt közösködni, ahogy néhány nagy borvidékkel szintén megvan ez a probléma. Persze, van néhány, ahol nincs ezzel gond, és láss csodát, úgy néz ki, működik a dolog. (Itt nem bántásként jegyezném meg, de hogy van az, hogy Villányban, Hajóson működik a fránya svábos összefogás, Sopronban is sikerül valami módon összehozni azt, még ha kemény munkával is, Szekszárdon is komoly dolgok körvonalazódnak...nem kellene abból a vérből egy kis transzfúzió, hátha megtanuljuk?). Na, de félre most a bánat, nem is erről akartam írni. Bodor László Bokroson szűri a homok levét, minél nagyobb harmóniára törekedve a természettel -így bioborászatba fogott. 2002-ben fogott bioszőlő-termesztésbe, 2008-tól dolgoz fel bioszőlőt. Kadarka (öreg tőkék, fejműveléssel), Kékfrankos, Zweigelt, Cabernet Sauvignon fajtákkal dolgozik, ezúttal a zweigelt volt terítéken.

Vibráló, szép rubin szín. Bontásnál először zavaró az illat, mintha kocsány lenne benne...aztán idővel elkezd szépen rendeződni, és jön a felismerés: talán a hordó nyers fáját éreztük annak, hiszen a zöldesség nem változna. Aztán meggy, finom meggymag és háttérben érdekességképpen banán, édes-pörköltes fűszerek. A korty is ezt a finoman sokszínű vibrálást hozza, szép, élénk savakkal, sok-sok meggyel, finom hordóval. Nagyon jól iható és nagyon itatós bor, sokkal több, mint ami a köztudatban él mind a borvidékről, mind a fajtáról. Szép bor! ***

 

Szólj hozzá!

Címkék: zweigelt csongrád bodor lászló

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedikadarka.blog.hu/api/trackback/id/tr91973083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.