"elevél"

Címkék

Hozzászólások

  • lackó: @zoli: most csak annyit reagálnék, hogy köszönöm, tegnap Attilával kolbászt töltöttünk, úgyhogy tö... (2011.02.13. 13:31) Kékfrankosok, szépen, sorban
  • sirdavegd: Ó az a 2007-es Olaszrizling... És már elfogyott az utolsó is :( .... :D A lovas bort furcsállom,... (2010.11.21. 21:28) Hárman a Hegyről
  • AG 2.0: nocsak. hol? mikortól? miért? (2010.08.23. 14:54) Félig-meddig pá
  • lackó: @Muslica: köszönöm az észrevételeket, valóban elsiettem a fordítást, a helyes megfogalmazás az, ho... (2010.08.14. 21:12) Északi kitekintés
  • lackó: @zoli: igen, az infó helyes, már az egyik fiú is beszállt a borászatba (Béla bácsi sokáig keserget... (2010.08.11. 09:09) A címke halála

Bezárásról röviden

2009.06.24. 19:08 lackó

Akadémikus hamisítás?

 

Persze, közhely, de a rossz hír mindig szárnyakon jár. Megbüntették, ill. egy hónapra bezárták Sümegi József, a Magyar Borakadémia elnökének borászatát, mellette három, számomra tök ismeretlen vadkertit is. Igazából Sümegiről tudjuk csak, hogy a kelleténél több répacukor jutott egy asztalinak szánt borba, a másik háromról egyelőre nincs hír. Bővebben itt.

 

A tényen nincs mit vitatni, maga a tulaj is elismeri a hibát, a dolog -legalábbis számomra- több kérdést is felvet: hova az OBI ilyen nagy szigora, mikor is egy még forgalomba nem hozott bort küldtek minősítésre? Vajon miért nem volt elég a beküldött tétel letiltása? Vajon a jövőben minden esetben ilyen szigorral fognak-e eljárni, lesz-e következetesség? Ha most igen, eddig miért nem? Egyáltalán: nem kellene-e elgondolkodni a répacukor használatán, ha már így is állandó és megunhatatlan témája a vidék kritizálásának (pedig pedig, ugye, nem csak itt)? Igen, a mustsűrítmény drágább...vannak indokok, érvek és ellenérvek...szóval...én kíváncsi vagyok a folytatásra...ahogy a gondolatokra is.

 

2 komment

Címkék: sümegi hamisítás soltvadkert

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedikadarka.blog.hu/api/trackback/id/tr161206199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Weér Yvo · http://borboy.blog.hu 2009.07.09. 23:51:03

számomra inkább az a meglepő, hogy ebből csak most lett hír. Az OBI amúgy viszonylag szigorú, üti a borászokat, ahol éri, mert abból szedi össze a működéséhez szükséges pénz egy részét Nem véletlenül szidják a borászok - gyakran joggal.

lackó 2009.07.10. 10:39:01

@Weér Yvo: volt ez hír korábban is, azt mondjuk nem is figyeltem, hogy mikor történt a bezárás. Talán ha nem hülyeségek miatt büntetne az OBI leggyakrabban (pl. miért gond az, hogy a fogyasztót pontosan tájékoztatják az alkoholfokról, nem pedig egészre.félre kerekítve). Az a baj, hogy átláthatatlan az egész rendszer, az urban-legendákat sokan ismerjük, van is benne komoly igazság. Na mindegy. Csak azt nem értem, hogyan kaphat egy zalagyöngye OBI-s engedélyt, ha nyilvánvalóan hibás a bor...érzékszervi vizsgálatban is gyengék.

Amúgy ebben a cukrozás kérdésben én radikális vagyok, ugyanannyira idegen anyag a borban, mint a természetes színezék. Legyen mustsűrítmény, eleve drágább, így talán a minőség fele is tolódhat a rendszer. Amelyik borászat pedig kézzel-lábbal tiltakozik ellene, az már felettébb gyanús.
süti beállítások módosítása